Boks – en conditie training

Boksen is zonder twijfel één van de zwaarste sporten ter wereld en om die reden is het een geweldige optie voor elk fitnessprogramma. Ook al zijn we niet van plan om daadwerkelijk in de ring te stappen, we kunnen toch ervaren hoe het voelt om een mooi paar bokshandschoenen aan te trekken.

Dennis Sports - Boksen

Voordelen

Er zijn heel veel fysieke voordelen, denk aan, je conditie verbeteren, het verbranden van heel veel calorieën en het vergroten van je kracht, snelheid en hand-oog coördinatie. Laten we ook eens kijken naar de mentale en emotionele voordelen. Boksen kan een geweldige manier zijn om van stress en angsten af te komen. Het helpt ons te focussen op iets heel anders dan datgene wat ons op dat moment zoveel stress bezorgt. Terwijl we aan het boksen zijn met anderen, vindt er onderlinge interactie plaats, iets wat veel mensen tegenwoordig missen in hun dagelijks leven.

Waarom boksen en niet alleen cardio?

De meeste vormen van cardio training zijn vooral gericht op het onderlichaam. Bij boksen daarentegen komt het grootste deel van de beweging van het bovenlichaam. Het is daarom uiterst geschikt voor een full-body work-out. Daarbij is het uitdagend en haalt het je zonder twijfel uit je comfortzone, maar dan op een veilige manier. Je lichaam beweegt op een natuurlijke manier, maar dan op een hoog tempo.

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden voor een proefles kan hier onder.

Laden...